Bevrijdingsverhalen vissen

www.UrkinOorlogstijd.nl

De bevrijding van Urk, op vrijdag 17 april is het 70 jaar geleden, een dag voor velen om nooit te vergeten. Versierde straten, feest, maar ook een schietincident die de hele feestvreugde overschaduwde.

Veel ouderen hebben een nog levendige herinnering aan deze dagen, jongeren zijn erg geïnteresseerd in deze gebeurtenissen.

Door een fotoavond willen Stichting Urk in Oorlogstijd en SCAB graag aandacht schenken aan deze periode. Jong en oud worden uitgenodigd om samen te kijken naar wat er die periode gebeurde en samen herinneringen op halen.

Oproep

Als u nog foto’s en verhalen heeft dan wordt u van harte uitgenodigd om deze toe te sturen aan info@urkinoorlogstijd.nl, de foto zal dan toegevoegd worden aan de presentatie. Misschien leert u deze avond ook de herinnering van anderen rond deze gebeurtenis kennen.

Met de herinneringen die deze avond gedeeld worden hoopt Urk in Oorlogstijd een meer compleet beeld te krijgen van een roerige periode op Urk.

De avond is 23 april in de bibliotheek en begint om 20.00 uur, er is een kopje koffie of thee en de entree is gratis. De presentatie van deze avond is in handen van Robert Hofman.